Bezienswaardigheden

Het is een schilderachtig eiland dat menigeen verbaast met de pracht van zijn blauwe stranden, heuvelachtige landschappen en smaragdgroene valleien. Menorca wordt vaak ook wel een openluchtmuseum genoemd vanwege het grote aantal bezienswaardigheden. De grootste stad op het eiland, Mahon, kent vele, dicht bij elkaar gelegen waardevolle historische monumenten en architectuur.

Wie geïnteresseerd is in wandeltochten kan naar de stad Ciutadella gaan. In deze stad is bijna geen verkeer waardoor burgers en reizigers kunnen wandelen of fietsen door de oude straten. De belangrijkste curiositeit is het Olivas Palace, gelegen aan een plein.

 

Vrije tijd, attracties, recreatie

Menorca is de beste bestemming voor outdoorliefhebbers. Het beste deel van het eiland om te wandelen is het centrum met een mix van groene schilderachtige weiden en steenwoestijnen. Het contrast van stenen en vegetatie is een mooi décor tijdens een excursie op di eiland. Tijdens de excursies zullen toeristen tal van exotische planten en bloemen vinden, verder ook verscheidenheid aan unieke kruiden en struiken groeit op Menorca.

Veel toeristen voelen zich aangetrokken tot het eiland Menorca, aangezien het eiland meer dan 120 kustrecreatiepunten heeft. Sommige delen van de kust zijn alleen bereikbaar via de zee, vooral stranden van Cala Galdana en Cala Anna zijn zeer populair onder vakantiegangers.

Meer privé- en afgelegen stranden zijn gelegen in het noordelijke deel van het eiland omdat de zee daar vrij rustig is. Dit is het belangrijkste kenmerk dat het gebied perfect maakt, ook voor een comfortabele vakantie met kinderen.

Liefhebbers van modern entertainment moeten de stad Alaior op het eiland bezoeken, dit is de thuisbasis van het grootste en meest populaire entertainmentcomplex Bowling Son Bou. Wie paard wil rijden moet hier de manege bezoeken nabij het toeristisch informatiecentrum.

 

Tradities, festivals

Een bijnaam voor Menorca is het eiland van vuur en wind genoemd. Een bezoek aan Menorca tijdens een van de vele festivals is een goed idee. Spannende en feestelijke festiviteiten worden bijna elke maand georganiseerd.

Elk etnisch festival gaat gepaard met lokale ridders te paard, dit omdat paarden het hoofdsymbool van het eiland zijn. Vele eeuwen hebben gezinnen op Menorca zich gewijd aan het fokken van paarden en deze kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Nog steeds is de paardenfokkerij, voor veel lokale families de hoofdactiviteit in het leven.

 

Samengevat Menorca is een prachtige vakantie bestemming maar ook een mooie woon locatie. Immers heeft het eiland veel te bieden voor jong en oud wat het een mooie bestemming maakt voor families.

Bekijk ook:
Villa’s Menorca
Appartementen Menorca
Huizen Menorca