Bezienswaardigheden

Het is een schilderachtig eiland dat menigeen verbaast met de pracht van zijn blauwe stranden, zijn heuvelachtige landschappen en smaragdgroene valleien. Menorca wordt vaak het openluchtmuseum genoemd vanwege het grote aantal curiositeiten. De grootste stad op het eiland, Mahon, kent vele, dicht bij elkaar gelegen waardevolle historische monumenten en architectuur.

Wie geïnteresseerd is in wandeltochten, kan naar de stad Ciutadella gaan. Hier is bijna geen verkeer, burgers en reizigers kunnen wandelen of fietsen door de oude straten. De belangrijkste curiositeit is het Olivas Palace, gelegen aan een plein.

 

Vrije tijd, attracties, recreatie

Menorca is de beste bestemming voor outdoorliefhebbers. Het beste deel van het eiland om te wandelen is het centrum met een mix van groene, schilderachtige weiden en steenwoestijnen. Het contrast van stenen en vegetatie is een mooi décor tijdens een excursie op dit deel van het eiland. Tijdens de excursies zullen toeristen tal van exotische planten en bloemen vinden. Een verscheidenheid aan unieke kruiden en struiken groeit op Menorca.

Veel toeristen voelen zich aangetrokken tot het eiland Menorca met de schoonste stranden, aangezien deze bestemming meer dan 120 kustrecreatiepunten heeft. Sommige delen van de kust zijn alleen bereikbaar via de zee. De stranden van Cala Galdana en Cala Anna zijn zeer popular onder vakantiegangers.

Meer privé- en afgelegen stranden liggen in het noordelijke deel van het eiland, omdat de zee daar vrij rustig is. Dit is het belangrijkste kenmerk dat het gebied perfect maakt, zelfs voor comfortabele recreatie met kinderen.

Het dorp Fornells is van groot belang voor sportvissers.

Liefhebbers van modern entertainment moeten de stad Alaior op het eiland bezoeken, want het is de thuisbasis van het grootste en meest populaire entertainmentcomplex Bowling Son Bou. Wie paard wil rijden, moet hier de manege bezoeken nabij het toeristisch informatiecentrum.

tradities, festivals

Menorca wordt vaak het eiland van vuur en wind genoemd. Een bezoek aan Menorca tijdens een van de vele festivals is een goed idee. Spannende en feestelijke festiviteiten worden er bijna elke maand gehouden.

Elk etnisch festival gaat gepaard met lokale ridders te paard, omdat paarden het hoofdsymbool van het eiland zijn. Vele eeuwen hebben gezinnen op Menorca zich gewijd aan het fokken van paarden. Die kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Nog steeds is de paardenfokkerij, voor veel lokale families,  de hoofdactiviteit in het leven.