Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca is een geliefde plaats voor koopwoningen bij Nederlanders. Het is namelijk één van de kleine eilanden die prachtig historische erfgoed bevatten;
Valldemossa, waar sprake is van een Cartesiaanse klooster, Alcudia, een middeleeuwse stad omgeven door zeer sterke muren en Felanitx, met zijn vele wijnterrassen. Niet alleen bovengronds maar ook de ondergrondse wereld van Mallorca is prachtig en goed vertegenwoordigd door twee spectaculaire grotten – Dratx en Ham.

De belangrijkste natuurlijke attracties van het eiland zijn de bergen van de Serra de Tramuntana. Daarom ook tevinden op de UNESCO-lijst. Voor toeristen zijn er hier veel interessante wandelpaden te vinden waarlangs je de meest verborgen hoekjes van de bergketen kunt bekijken en een aantal bergtoppen kunt beklimmen.

Ook op architectonisch gebied heeft Mallorca veel te bieden. Waaronder de grootste historische gebouwen in Mallorca, een daarvan is de Kathedraal La Seu. Behalve de kathedraal mag ook het Almudainapaleis niet gemist worden, deze werd gebouwd in de 14e eeuw en is een duidelijk voorbeeld van Moorse architectuur. Oorspronkelijk was het enorme gebouw de residentie van de viziers. Later werd het bezet door de ridders van Mallorca, en toen werd het gebouw een koninklijke residentie. Belangrijke politieke evenementen en vergaderingen worden daar gehouden. Al meer dan 500 jaar heeft het fort zijn spectaculaire en onbereikbare uiterlijk behouden.

Vrije tijd, attracties, recreatie op Mallorca

Een andere reden dat de koopwoningen op Mallorca zo geliefd zijn onder Nederlanders heeft alles te maken met de vele mogelijkheden aan recreatie op het eiland. Het eiland herbergt de meest prestigieuze, populaire eco-resorts van de Middellandse Zee en kan een met recht een paradijs voor toeristen worden genoemd. U kan hier het hele jaar door vakantie vieren, er zijn prachtige zandstranden, een heldere zee met blauw turquoise kleuren en vele historische monumenten.
Bekende plekken aan de Zuidwest kust van Mallorca zijn bijvoorbeeld Cala Mayor (Illetes), Palma Nova (Magaluf), Santa Ponsa, Andratx en Paguera.

Het eiland bied onder andere meerdere waterparken met uitstekende recreatieve faciliteiten, tal van wandel en fiets gebieden, diverse sportfaciliteiten, zowel indoor als outdoor,  winkelcentra en lokale markten. Verder staat Mallorca ook bekend dankzij de grote discotheken en andere uitgaansgelegenheden.

In de regio Calvia bevindt zich een populair waterpark genaamd Marineland dat net zo leuk en interessant zal zijn voor kinderen als voor volwassenen. Afgezien van een verscheidenheid aan waterattracties, biedt het park bezoekers een boeiend programma aan. Elke dag zijn er verschillende shows met zeehonden, pinguïns en papegaaien.

Om deze fantastische plekken te bezoeken kunt kiezen voor meerdere vervoersmogelijkheden. De belangrijkste manier van openbaar vervoer op het eiland Mallorca is een bus. U betaald hier nog rechtstreeks aan de chauffeur. De kosten van een reis zijn afhankelijk van de afstand. Daarom moet je de eindbestemming van een reis aangeven.

Tradities en Festivals van Mallorca

Rijk aan originele nationale feestdagen en festivals wordt er bijna maandelijks een festival georganiseerd. Het Sant Pere-festival is een uniek en origineel feest. Het is opgedragen aan de beschermer van vissers. Vissen is nog steeds een van de belangrijkste ambachten van de lokale bevolking. Het is een gevestigde traditie van elk dorp van het eiland de beschermheer van de vissers te eren. Het feest gaat gepaard met feestelijke optochten en briljante optredens.

Keramische productie is een ander interessant locale ambacht. Ook deze traditie kent zijn eigen festival. In Marratxi vieren ze de verkoop van keramische producten op 30 juni. Vroeger (de Middeleeuwen) was de stad beroemd om zijn pottenbakkers.

Een ander festival is ‘Verge del Carme’. Het vindt plaats in juli en biedt een verscheidenheid aan opwindende entertainmentevenementen. De boulevard van Palma is een gevestigde plaats voor parades en de grote buitenpodia zijn gevuld met beroemde musici en artiesten. Culinaire liefhebbers zullen Mallorca weten te waarderen tijdens dit wijnfestival. Elke stad viert het feest met behoud van de originele tradities. Het eeuwige kenmerk van het festival in elke stad is een heleboel geweldige wijn en heerlijke lekkernijen.

Veel steden in Mallorca vieren de San Bartolomé-dag of het Sant Bartomeu-festival. In Alcudia vieren ze het Festival van Chinese lantaarns wat wordt beschouwd als het meest unieke en onnavolgbare nationale feest. De straten van de oude stad zijn mooi verlicht en alle kinderen die deelnemen aan de parade hebben prachtige handgemaakte lantaarns.

Kortom het grootste eiland van de Balearen heeft veel te bieden voor zowel toersit als inwoner. Met de aangename tempraturen gedurende het hele jaar is er altijd wel iets om van te genieten.

Bekijk ook:
Appartementen Mallorca
Villa’s Mallorca
Huizen Mallorca