Bezienswaardigheden.

Mallorca is waar kleine steden prachtig historische erfgoed bevatten;
Valldemossa, waar sprake is van een Cartesiaanse klooster, Alcudia, een middeleeuwse stad omgeven door zeer sterke muren en Felanitx, met zijn vele wijnterrassen. De ondergrondse wereld van Mallorca wordt vertegenwoordigd door twee grotten – Dratx en Ham.

De belangrijkste natuurlijke attracties van het eiland zijn de bergen van de Serra de Tramuntana. Ze staan op de UNESCO-lijst. Voor toeristen zijn er veel interessante wandelpaden, waarlangs je de meest verborgen hoekjes van de bergketen kunt bekijken en een aantal bergtoppen kunt beklimmen.

Onder de grootste historische gebouwen in Mallorca valt de Almudena Kathedraal (Sa Creu) op. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en is een duidelijk voorbeeld van Moorse architectuur. Oorspronkelijk was het enorme gebouw de residentie van de viziers. Later werd het kasteel bezet door de ridders van Mallorca, en toen werd het gebouw een koninklijke residentie. Belangrijke politieke evenementen en vergaderingen worden daar gehouden. Al meer dan 500 jaar heeft het fort zijn spectaculaire en onbereikbare uiterlijk behouden.

 

Vrije tijd, attracties, recreatie.

Mallorca is een eiland dat deel uitmaakt van de eilandengroep Balearen. Het is het hoofdeiland van waar de deelregering van de Balearen huist. Het herbergt de meest prestigieuze, populaire en eco-resorts van de Middellandse Zee. Het kan een paradijs voor toeristen worden genoemd. U viert er vakantie het hele jaar door, er zijn prachtige zandstranden, een heldere zee met blauw turquoise kleuren en vele historische monumenten.
Bekende plekken aan de Zuidwest kust van Mallorca zijn Cala Mayor (Illetes), Palma Nova (Magaluf), Santa Ponsa, Andratx en Paguera.

Er zijn waterparken met uitstekende recreatieve faciliteiten, tal van wandel en fiets gebieden, diverse sportfaciliteiten, zowel indoor als outdoor,  winkelcentra en lokale markten, alsmede grote discotheken en andere uitgaansgelegenheden. In de regio Calvia bevindt zich een populair waterpark genaamd Marineland dat net zo leuk en interessant zal zijn voor kinderen als voor volwassenen. Afgezien van een verscheidenheid aan waterattracties, biedt het park bezoekers een boeiend programma aan. Elke dag zijn er verschillende shows met zeehonden, pinguïns en papegaaien.

De belangrijkste manier van openbaar vervoer op het eiland Mallorca is een bus. U betaald hier nog rechtstreeks aan de chauffeur. De kosten van een reis zijn afhankelijk van de afstand. Daarom moet je de eindbestemming van een reis aangeven. In vele tabakswinkels of krantenkiosken worden kaartjes voor buspassen verkocht. Men bespaart tot 50% van de kosten.

 

Tradities, Festivals.

Het eiland is rijk aan originele nationale feestdagen en de festivals die er bijna elke maand worden gehouden. Het Sant Pere-festival is een uniek en origineel feest. Het is opgedragen aan de beschermer van vissers. Vissen is nog steeds een van de belangrijkste ambachten van de lokale bevolking. Het is een gevestigde traditie van elk dorp van het eiland de beschermheer van de vissers te eren. Het feest gaat gepaard met feestelijke optochten en briljante optredens.

Keramische productie is een ander interessant local ambacht. Ook deze traditie kent zijn eigen festival. De verkoop van keramische producten wordt gevierd op 30 juni in de stad Marratxi. In de Middeleeuwen was de stad beroemd om zijn pottenbakkers.

Een ander festival is ‘Verge del Carme’. Het vindt plaats in juli en biedt een verscheidenheid aan opwindende entertainmentevenementen. De boulevard van Palma is een gevestigde plaats voor parades en de grote buitenpodia zijn gevuld met beroemde musici en artiesten. Culinaire liefhebbers zullen Mallorca weten te waarderen tijdens dit wijnfestival. Elke stad viert het feest met behoud van de originele tradities. Het eeuwige kenmerk van het festival in elke stad is een heleboel geweldige wijn en heerlijke lekkernijen.

Veel steden in Mallorca vieren de San Bartolomé-dag of het Sant Bartomeu-festival. Het Festival van Chinese lantaarns wordt gevierd in Alcudia. Het evenement wordt beschouwd als het meest unieke en onnavolgbare nationale feest. De straten van de oude stad zijn mooi verlicht. Alle kinderen die deelnemen aan de parade moeten handgemaakte lantaarns hebben.