Cultuur

Het oude centrum van Ibiza is erg interessant. Aarden bermen, muren van forten, dit alles bleef als een eerbetoon aan de Mauritaanse overheersing. De Spaanse Villa Dalt werd meerdere malen verbouwd en kreeg zijn modern uitstraling  in de zestiende eeuw. Hier moet je niet alleen door de middeleeuwse straten lopen, maar ook de muren van het kasteel beklimmen. Op het grondgebied van de oude stad kunt u de opgraving van de ruïnes van de zevende eeuw zien. Alle artefacten gevonden hier worden tentoongesteld in het kasteelmuseum, samen met andere items, meegenomen uit de Balearen. De poorten van Ses Tales en Nou die naar het kasteel leiden, zijn de meesterwerken van de kunst.

Voor degenen die meer willen weten over het leven van Pitiuses in Santa Eularia des Riu,is er een etnografisch museum. Je kunt ook het landhuis bezoeken, dat toebehoorde aan een rijke familie en nu is gerestaureerd. Het landhuis is open voor iedereen, die geïnteresseerd is om te weten wat het leven van de lokale bevolking was een eeuw geleden.

 

Vakantie op de stranden van Ibiza

 

Ibiza wordt wereldwijd gewaardeerd door honderdduizenden toeristen. De warme zee en de hete zon trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Grote verscheidenheid aan plaatsen met opvallende entertainment.De totale lengte van de stranden van Ibiza is ongeveer 18 kilometer; Velen van hen zijn te vinden in kleine rotsachtige baaien.

Het schilderachtige strand van Cala Benirras, gelegen in het noordelijke deel van het eiland, is populair bij hippies. Het strand staat bekend om zijn levendige en informele sfeer. Er is een restaurant in dit deel van de kust. Cala Benirras, ver weg van de haltes van het openbaar vervoer, is alleen bereikbaar met de auto; Dat is waarschijnlijk het enige nadeel van het strand. Jaarlijks wordt het Drums Day-festival gevierd in Cala Benirras op 28 augustus.

Cala de Portinatx ligt in het rustige Noordoosten van het eiland. Het is een zeer comfortabele plek om te rusten met kinderen.

Cala de Sant Vincent zal een aangename verrassing zijn voor diegenen die willen rusten in een vredige en harmonieuze omgeving. Het strand van Cala Xarraca biedt een optimale omgeving voor snorkelen en duiken; Het is ook populair bij liefhebbers van gezondheidstoerisme. Dit komt door de genezing van slikkuilen in de buurt.

Platja es Canar is een van de meest populaire stranden ten oosten van Ibiza. De meeste bezoekers zijn gezinnen met kinderen aangetrokken door het pittoreske strand en de hippiemarkt in de buurt. Er zijn ook verschillende officiële naaktstranden op het eiland, waaronder het strand van Aigues Blanques. Het strand Platja de Talamanca. Het ligt naast het enige casino op het eiland; Het strand van Platja Ses Salines trekt toeristen aan die graag het strand delen met beroemdheden. Het strand van Cala Bassa, gelegen in het westelijke deel van het eiland, is even populair bij veeleisende toeristen en lokale inwoners. Het is een perfecte keuze voor watersport dankzij zijn sportcomplexen en verhuurdiensten.

Het kleine strand van Cala d’Hort ligt aan dede pittoreske Westkust. Vanaf hier is er de mogelijkheid om een ​​van de belangrijkste natuurlijke monumenten van het eiland te zien, de prachtige kliffen van EsVerda.  Een ander comfortabel strand is de Calo des Moro, die van ‘s ochtends vroeg tot’ s avonds laat geopend is.

Bezienswaardigheden, recreatie

Ibiza is het mekka van clubs. Maar er zijn ook dingen te doen gedurende de dag voor degenen die van actieve recreatie en extreme sporten houden. Wil je op een speedboot varen? Op de meeste van de grote stranden kunt u een boot, een jetski of een catamaran huren. Vind je het leuk om te vissen? U kunt een ‘Individueel recreatief visvergunning’ kopen waarnau kunt gaan vissen op de kust of in de open zee op een gehuurde boot. Bent u een zeiler of wilt u dit leren? Vele zeilscholen staan tot uw beschikking. Ze hebben programma’s voor beginners en voor ervaren zeilers.

 

Degenen die liever de schoonheid van het eiland willen ontdekken, kunnen kiezen uit tientallewandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden.U kuntpaardrijden, een mooie combinatie van toerisme en interactie met dieren. Fans van de undergroundwereld zullen geïnteresseerd zijn in de grotten van San Miguel. Trouwens, als je geen fan bent van nudisme en je bent traditioneel georiënteerd, ga dan weg bij Playa des Canal.